Članak

Igrači Željezničara odradili prvi trening pod vodstvom novog trenera Osima

Željezničar će u Sarajevu trenirati do 18. januara, a zatim odlazi u Sportski centar Cirlce u Međugorju gdje će trenirati do 30. januara. Od 1. do 12. februara plavi će obaviti pripreme u turskoj Anta

SARAJEVO, (Patria) - Fudbaleri Željezničara, nakon prozivke, održali su danas prvi trening pod vodstvom novog trenera Amara osima.

Na prvom treningu pojavilo se 28 igrača među kojima su bili i povratnici Srđan Stanić koji je slobodan igrač nakon raskida saradnje sa Zrinjskim, te dvojica bivših juniora Denis Žerić i Amir Velić koji se vraćaju sa posudbe.

Sa ekipom je trenirao i iskusni Stojan Vranješ, čiji se odlazak iz kluba spominjao prethodnih dana.

Prvi trening u sklopu priprema za nastavak sezone odradilo je 28 igrača: Kjosevski, Fejzić, Ćeman, Karavdić, Stevanović, A. Šehić, Pavić, Stanić, Kurtović, Bogičević, Osmanković, Rodin, Zilić, Velić, Ćubara, Osmanović, Šabanadžović, Hajdarević, Vranješ, Ramović, Dacić, Veselinović, Zec, E. Šehić, Zajmović, Žerić, Krpić i Zubanović.

Željezničar će u Sarajevu trenirati do 18. januara, a zatim odlazi u Sportski centar Cirlce u Međugorju gdje će trenirati do 30. januara. Od 1. do 12. februara plavi će obaviti pripreme u turskoj Antaliji.

Za sada su zakazane četiri pripremne utakmice: 26. januara protiv Igmana iz Konjica, 29. januar Tuzla Citya, 7. februara protiv Vorskla Poltave iz Ukrajine, te 11. februara protiv Oleksandriye iz Ukrajine.

#Sport