Članak

Željezničar kreće s pripremama, Amar Osim sutra će zvanično biti predstavljen

Ukupno je Želju vodio na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz.

SARAJEVO, (Patria) - Povodom početka priprema za narednu polusezonu Premijer lige BiH te ozvaničenja saradnje sa šefom stručnog štaba Amara Osima FK Željezničar sutra 14. januara  u u Plavom salonu Stadiona Grbavica organzira konferenciju za novinare.

Podsjećamo, Upravni odbor FK Željezničar za šefa stručnog štaba imenovao je nedavno najtrofejnijeg bh. trenera, Amara Osima.

Osim bi trebao ostati na ovoj poziciji u periodu od tri i pol godine, čime je potvrđeno opredjeljenje da su sportski rezultati i titule prioritet nove Uprave posebno kada ulaze u period obilježavanja 100 godina postojanja Kluba.

Amar Osim je rođen 18. jula 1967. godine u Sarajevu. Igračku karijeru je proveo igrajući za Željezničar te francuske ekipe Saint-Die i Strasbourg. Trenersku karijeru počeo je u Omladinskoj školi našeg Kluba, a potom je preuzeo prvi tim sa kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF United sa kojim osvaja kup Japana.

U sezoni 2009/2010 se vraća na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi Plave do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od decembra 2014. do novembra 2016. godine trenirao je katarski Al Kharitiyat.

Ukupno je Želju vodio na 292 utakmice, a ostvario je 178 pobjeda, 63 remija i 51 poraz.

#Sport