Članak

Vratiti fokus na pitanje - Ko je ubio Davida

Već 292. dan stotine građana Banja Luke traže da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića

BANJA LUKA, (Patria) - Mi kao grupa želimo da se fokus pažnje vrati na ono zbog čega smo se okupili prvog dana, a to je traženje odgovora na pitanja – Ko je ubio Davida? Zašto se slučaj zataškava? Zašto se istina krije?, rekao je Ozren Perduv, aktivista grupe „Pravde za Davida“ na konferenciji za medije u petak poslije podne u Banja Luci.

Već 292. dan stotine građana Banja Luke traže da vlasti otkriju ko je ubio 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, optužujući politički i policijski vrh Republike Srpske za prikrivanje zločina.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, najveće političke partije u RS, Milorad Dodik optužio je grupu „Pravdu za Davida“ da urušavaju taj bh. entitet, te da su masovni protesti rukovođeni od opozicije, iz Sarajeva, ali i nekih ambasada zapadnih zemalja u BiH.

Članovi ovog udruženja pak upozoravaju na brojne nepravilnosti tokom vođenja istrage u slučaku smrti Drgičevića, te od vlasti traže da „ne skreću sa teme“ već da daju konkretne odgovora na koje čekaju, poručili su, cijelih deset mjeseci.  

#BiH