Objavljeno u kategoriji Sport na 11.01.2019 16:39:58

Anel Šabanadžović novi igrač AEK-a iz Atine

Anael Šabanadžović u dresu novog kluba Foto: Twitter

ATINA, (Patria) - Mladi reprezentativac BiH i član Željezničara Anel Šabanadžović je zvanično postao fudbaler atinskog AEK-a.

Grčki klub je potvrdio kako je omladinski bh. reprezentativac potpisao ugovor do 31. decembra 2023. godine te da će ostatak sezone provesti na posudbi u Željezničaru.

“Presretan sam zbog potpisanog petogodišnjeg ugovora sa tako velikim klubom kao što je AEK. Hvala svim trenerima, saigračima, navijačima i prijateljima koji su me podržavali, a posebno hvala na svemu mojoj najvećoj podršci, mojoj porodici.

Također, hvala FK Željezničar na svemu što su mi pružili i nadam se da ćemo zajedno u sljedecoj polusezoni ostvariti dobre rezultate. Ovo je za mene velik izazov i korak naprijed u mojoj karijeri. Hvala Dragom Allahu na svemu što mi je omogućio u životu”, poručio je Šabanadžović nakon potpisa ugovora.

AEK je Šabanadžovića predstavio kao sina i bivšeg igrača ovog kluba, Refika Šabanadžovića, kao omladinskog reprezentativca BiH te mu poželio dobrodošlicu u "šampionsku porodicu".

Zvanične cifre transfera nisu objavljene i ostale su u domenu poslovne tajne. Željezničar je već inkasirao 200.000 eura, uskoro se očekuje i druga rata u iznosu od 250.000 eura. Plavi su se osigurali i procentom od 20 % za naredni transfer talentovanog veznjaka.