Objavljeno u kategoriji BiH na 11.01.2019 15:49:00

Treća radna Sjednica Skupštine KS zakazana za 23. januar

Foto: Patria/Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je danas da se Treća radna sjednica Skupštine Kantona održi 23. 01. 2019. godine.

Prema utvrđenom prijedlogu dnevnog reda na ovoj sjednici zastupnici bi odlučivali o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti KS kao i o Nacrtu Zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo.

Nakon što se Vlada očitovala o njima, na ovoj skupštinskoj sjednici će se naći i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2017.godinu svih javnih kantonalnih komunalnih preduzeća, javnih preduzeća, iz oblasti privrede i saobraćaja, zdravstvenih javnih ustanova kao i javnih ustanova iz oblasti kulture. Tu će biti i izvještaji Kantonalne agencije za privatizaciju, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, Televizije Kantona Sarajevo, Pravobranilaštva KS i Univerziteta u Sarajevu.

U izvještajnom dijelu sjednice naći će se i i izvještaji o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo od 01.01. do 31. 12. 2017. godine o provođenju zakona o novčanim poticajima u poljoprivredi kao i Izvještaj o izvršenju sankcija za 2017. godinu.