Objavljeno u kategoriji BiH na 11.01.2019 16:00:25

Dan Preda zatražio da reisu-l-ulema pomogne promociji evropskih vrijednosti

Foto Rijaset.ba

SARAJEVO, (Patria) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas se sastao izvjestiteljem Evropskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom, prenosi agencija Mina.

Dan Preda je reisu-l-ulemu informisao o napretku kojeg je Bosna i Hercegovina napravila na putu integracija u EU, ali i o izazovima i poteškoćama u tom procesu.

Od reisu-l-uleme je Dan Preda zatražio da Islamska zajednica pomogne promociji EU integracija i evropskih vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu, ističući potrebu što hitnijeg dostavljanja dodatnih odgovora Evropskoj komisiji kao prioritet.

Sa svoje strane reisu-l-ulema se zahvalio zastupniku Dan Predi na njegovoj podršci evropskom putu Bosne i Hercegovine ističući brojne izazove s kojima se IZ u BiH, ali i Bošnjaci kao narod i Bosna i Hercegovina kao država na tom putu susreću.

Reisu-l-ulema je posebno skrenuo pažnju na zlonamjernu kampanju koju neki politički krugovi vode protiv Islamske zajednice u Bosne i Hercegovine u Parlamentu EU.