Članak

Ivan Čurjurić napustio Željezničar

Zadranin je istakao kako mu je bila velika čast, isto tako i odgovornost biti dio takvog kluba kao što je Željo.

SARAJEVO, (Patria) - Jedan od najboljih fudbalera Željezničara u prvom dijelu sezone Ivan Čurjurić nakon samo pola godine odlazi s Grbavice. 

Odluku o odlasku potvrdio je sam igrač.

"Želim se obratiti ovim putem prije svega navijačima i svima onima kojima je Željo u srcu. Mojih predivnih šest mjeseci u Sarajevu i klubu kao što je Željezničar je došlo do kraja. Napuštam Želju u ovom prijelaznom roku, napuštam klub koji mi je puno dao u ovo malo vremena", objavio je Čurjurić na svom Facebook profilu.

Zadranin je istakao kako mu je bila velika čast, isto tako i odgovornost biti dio takvog kluba kao što je Željo.

"Vrijeme je za novi izazov, još jednom hvala svima, a posebno navijačima koji su me podržavali od prvog dana. Od danas ću biti jedan od vas i veliki fan tako velikog kluba. Atmosfera s Grbavice iz evropskih utakmica i ostalih derbija ostat će mi u sjećanju za cjeli život.. Ovo je sad doviđenja ali ne i zbogom", poručio je Čurjurić.

Pored Čurjurića, Grbavicu je napustio je crnogorski reprezentativac Miloš Bakrač. Ovaj dvojac je potpisao prijevremeni raskid ugovora.

Oba fudbalera su na Grbavicu stigla na početku sezone. Bakrač je došao iz redova crnogorske Sutjeske, a u plavom dresu odigrao je 13 utakmica. Čurjurić je stigao sa Kipra iz ekipe Paralimni, a u 22 odigrana susreta postigao je jedan pogodak.

FK Željezničar se zahvalio svojim bivšim fidbalerima na doprinosu, te im poželio mnogo sreće u nastavku karijere.

Iako je jučer bilo objavljeno da će Filip Arežina ostati u Željezničaru, te da će se pojaviti na početku priprema, njegov menadžer Pero Crnomarković je kazao za Sportsport.ba kako je s Amarom Osimom sve završio za pet minuta, te da Arežina više nije igrač plavih i neće doći na prvi trening.

Prije Čurjurića, Bakrača i Arežine, Željezničar su napustili Jovan Blagojević i Filip Jazvić, dok od novih igrača još uvijek nije stigao niko.

#Sport