Objavljeno u kategoriji Sport na 10.01.2019 15:53:15

Krste Velkoski produžio ugovor do 2021. godine

Foto: FK Sarajevo

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Krste Velkoski danas je produžio ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2021. Nakon Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, u ovom prelaznom roku, ugovor je produžio i Velkoski.

Na press konferenciji za medije održanoj u Svečanom salonu Svetozar Vujović, upriličeno je potpisivanje ugovora, a prisutnima se pored Velkoskog obratio i koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić.

- Naš cilj je da ostavimo ekipu na okupu i tako uđemo u drugi dio sezone. Mogu reći da smo uspjeli u tome. Moram reći da smo se vrlo brzo dogovorili iako je imao konkretnu ponudu. Sjedili smo, riješili sve u dva-tri dana i drago mi je što je ostao u klubu i da zajedno idemo ka ostvarenju cilja - istakao je Hadžić.

Velkoski je za FK Sarajevo debitovao na utakmici protiv NK Čelik (01.03.2014.), a od tada je u Bordo dresu upisao 131 nastup sa ukupno 52 postignuta pogotka.

- Drago mi je što sam se uspio dogovoriti za nastavak saradnje, tako da sam presretan što ću konačno u nedjelju vidjeti svoje drugove i kolege. Nadam se da će sve biti uredu i da ćemo ostvariti naše ciljeve - istakao je Velkoski.