Članak

Starogradska bajka: U subotu škola klizanja sa reprezentativcima BiH u brzom klizanju

Uz školu klizanja i besplatno korištenje Rinostop HOT klizališta, Starogradska bajka posjetiocima nudi i bogatu ponudu prazničnih kućica u kojima mogu pronaći peciva, kolače i tople napitke, ali i suv

SARAJEVO, (Patria) -Projekat „Starogradska bajka“ na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović počeo je 26. decembra, a na centralnom dijelu trga postavljeno je veliko Rinostop HOT klizalište.

Na ovoj lokaciji klizanje je besplatno za sve zainteresovane, sve do 24. februara, a ovo je prvi put da građani, ali i brojni turisti imaju priliku klizati u samom centru grada. Više od 300 ljudi svakodnevno koristi klizalište, a tokom novogodišnjih praznika bilo ih je i više, te se procjenjuje da je na Rinostop HOT klizalištu dosad klizalo oko 5.000 ljudi.

U subotu, 12. januara, održat će se besplatna škola klizanja sa profesionalnim brzoklizačima Klizačko-koturaljskog kluba Bosna. Mališani, ali i oni stariji imat će priliku da uče klizati sa reprezentativcima BiH u brzom klizanju, te stručnim trenerima. Škola klizanja će se odvijati u dva termina, za mališane od 12-13,30 sati i za odrasle od 19,30-20,30 sati. Sa klizačima će raditi reprezentativci BIH u brzom klizanju: Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, te reprezentativac i stručni trener Nihad Bašić, profesor sporta i tjelesnog odgoja.

Za što bolju atmosferu na Rinostop HOT klizalištu zadužen je Radio 8, medijski partner projekta „Starogradska bajka“.

Klizačko-koturaljski klub “Bosna” je udruženje u klizačkim sportovima, čija je osnovna djelatnost ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata. Klub je osnovan 1981. godine, a stručnim trenerskim radom stvorili su veliki broj kvalitetnih reprezentativaca koji su osvojili brojne medalje, kako na domaćim tako i na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Iz Klizačko-koturaljskog kluba “Bosna” poručuju: Učite klizanje sa najboljim, te postanite jedan od njih!

Uz školu klizanja i besplatno korištenje Rinostop HOT klizališta, Starogradska bajka posjetiocima nudi i bogatu ponudu prazničnih kućica u kojima mogu pronaći peciva, kolače i tople napitke, ali i suvenire, promotivne materijale i drugo.

Posebni programi za najmlađe organizuju se svakog vikenda, pa su se tako mališani družili sa maskotama iz animiranih filmova, te učestvovali u interaktivnoj mađioničarskoj predstavi i modeliranju balona. Iz Udruženja „Čuvari tradicije“ koje je pripremilo ovaj projekat poručuju da spremaju i brojne druge sadržaje, a već sljedeće sedmice bit će organizovana tzv disco night za klizače ljubitelje ove vrste muzike.

#Lifemagazin