Članak

Bajraktarević: SDA je uništila obrazovanje

U politici je problem. Stranka demokratske akcije je uništila obrazovanje dovođenjem nestručnih ministara. Zadnjih osam godina obrazovanje ovdje vode hodže i difovci.

SARAJEVO, (Patria) - Mehmed Bajraktarević, član Saveza sindikata osnovnog obrazovanja i vaspitanja Kantona Sarajevo za N1 je govorio o kupovini srednjoškolskih diploma koju je razotkrio portal Žurnal. Kupovinu diploma nazvao je "stravičnom", a kao glavnog krivca za takvo stanje je naveo politiku.

"Kao pedagog čija se unučad školuju, zgrožen sam. Da imam mogućnost, izmjestio bi ih da se školuju negdje drugo", rekao je Bajraktarević.

Upitan gdje je problem u ovom slučaju, odgovorio je:

"U politici je problem. Stranka demokratske akcije je uništila obrazovanje dovođenjem nestručnih ministara. Zadnjih osam godina obrazovanje ovdje vode hodže i difovci".

Izuzeće je napravio za Damira Marjanovića, bivšeg ministra obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevo za kojeg je kazao da je "časno pobjegao".

Na pitanje kako spriječiti slučajeve kupovine diplome, Bajraktarević je kazao da je to moguće jedino "ako na pozicije dođu ljudi koji znaju ko kosi, a ko vodu nosi." 

"Onda je to moguće", rekao je.

"Ako se vrati Stranka demokratske akcije, onda poručujem đacima da se pakuju. Vidite da vrištim da se naša djeca spašavaju".

#BiH