Članak

10 miliona eura za investiranje u proizvodne pogone AS Holdinga

AS Holding potpisao je predugovor sa Austrijskom razvojnom bankom o odobrenju 10 miliona eura za investiranje u proizvodne pogone, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje Rusmir Hrvić, prvi čovjek najve

(Patria) - AS Holding potpisao je predugovor sa Austrijskom razvojnom bankom o odobrenju 10 miliona eura za investiranje u proizvodne pogone, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje Rusmir Hrvić, prvi čovjek najveće bosanskohercegovačke prehrambene korporacije.

- Uskoro će se desiti zvanično potpisivanje, a radi se o kreditnom aranžmanu sa Austrijskom razvojnom bankom. Prezentirali smo naš način poslovanja, našu viziju i strateške ciljeve. Na osnovu toga odobrena su nam sredstva od 10 miliona eura za investiranje u naše proizvodne pogone, u osavremenjavanje pogona, mašina, opreme - kazao je Hrvić.

On je kazao da je u 2018. u AS Holdingu više rađeno na razvoju krovne firme, nego na rastu. Istakao je da je mnogo novca uloženo u IT, što će biti nastavljeno i u 2019, dok su značajna ulaganja bila i u ljudske resurse. 

„To sve govori da ćemo se i u 2019. bazirati na jačanje strukture unutar firme, a što se tiče novih proizvoda i novih kategorija, toga će sigurno biti, prvenstveno u AC Foodu (Agrokomercu)“, rekao je Hrvić.

Govoreći o novim akvizicijama Hrvić je rekao da "ne može reći ni da će biti niti da neće".

- Nema ništa da je planirano za sada, ali ne isključujemo i mogućnost da se to promijeni – rekao je Hrvić.

#Biznis