Članak

Bernardić: Hrvatskoj su potrebni prijevremeni izbori

Smatra da Hrvatski sabor ne održava volju građana i kako su jedino fer prijevremeni parlamentarni izbori.

ZAGREB, (Patria) - Predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić izjavio je u Dnevniku HTV-a da su SDP-ovci koji su prešli u Bandićev klub u Hrvatskom saboru, izdali svoje birače.

"Jedno je biti nezadovoljen, a drugo je kasnije postati materijalno zadovoljen, jedno je izaći iz SDP-a a drugo je i podržati HDZ i vladajuće", izjavio je Bernardić, prenosi Novi list.

Istakao je da je riječ o 'političkoj korupciji'.

"Ljudi prelaze u klub Milana Bandića jer tamo ostvaruju nekakav interes pa je Krešimir Beljak napravio jedini logičan potez – prijavio je cijelu priču USKOK-u", kazao je Bernardić.

Smatra da Hrvatski sabor ne održava volju građana i kako su jedino fer prijevremeni parlamentarni izbori.

Na Evropske izbore SDP ide samostalno, no u njihovoj opciji, kaže, ima mjesto za stranke i pojedince koji nisu dio nekakvog drugog kluba. Cilj im je dobiti tri mandata i vjeruju da će SDP to i ostvariti.

Što se tiče anketa i rejtinga stranaka i političara, Bernardić smatra da će se vjerodostojnost najbolje pratiti na evropskim izborima i da su oni pravi test.

Bit će zanimljivo, kaže, povući paralelu između rezultata na evropskim izborima i rejtinzima stranaka koji su pojavljuju u iskazima pojedinih agencija.

Upitan kako bi SDP riješio krizu u Uljaniku, Bernardić je odgovorio da ne bi čekali godinu i pol dana, nego bi počeli rješavati stvar od prvog dana.

"Država je vlasnik 25 posto Uljanika, vlada je imala sve izvještaje na stolu i nije učinila ništa", smatra Bernardić.

Bernardić je gostujući u Dnevniku HTV-a komentirao i glavnu temu u Hrvatskoj posljednjih sedmica – nabavku borbenih aviona F-16 Barak od Izraela.

"Ne zanima me ko je odgovoran, ali neko treba preuzeti odgovornost. Kupnja je propala, Hrvatska se je osramotila, međunarodni ugled smo prokockali i za tu blamažu neko treba preuzeti odgovornost", zaključio je Davor Bernardić.

#Region