Članak

Premijera predstave 'Alfa Beta' Teda Whiteheada u mostarskom pozorištu

Ulaz na premijeru bit će moguć samo uz pozivnicu. Prva repriza predstave je već narednog dana 12. januara, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moć

MOSTAR, (Patria) - Premijerna predstava “Alfa Beta” autora Teda Whiteheada, u režiji Saše Oručevića u Narodnom pozorištu u Mostaru bit će održana 11. januara na maloj sceni “Studio 64”.

Ulaz na premijeru bit će moguć samo uz pozivnicu. Prva repriza predstave je već narednog dana 12. januara, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati i 18. januara od 20 sati.

“Alfa Beta” zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena? Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka. 

#Lifemagazin