Članak

Čovićev božićni prijem u Parlamentu BiH porezne obveznike koštao 10.000 KM

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović bio je 20. decembra prošle godine domaćin na božićnom prijemu u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali na račun građana BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović bio je 20. decembra prošle godine domaćin na božićnom prijemu u Parlamentarnoj skupštini BiH, ali na račun građana BiH.

Naime, na prijedlog Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića (SDA), Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

Prema ovoj odluci Službi za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, za organizaciju prijema povodom katoličkog Božića u zgradi Parlamentarne skupštine BiH dodijeljeno je 10.000 KM, što je objavljeno i u Službenom listu BiH.

Sa ovog skupa Čović je odaslao nekoliko političkih poruka, između ostalog, poručio je da ga niko ne može uvjeriti "da možemo biti podjeljeniji nego što u ovom trenutku jesmo." 

Poručio je kako je razgradnja klime povjerenja, kojom se svjesno potiče pripadnike jednog naroda da glasaju protiv onog drugog naroda, nasrtaj na prava i slobodu tog naroda.

Upozorio je i kako stalni sukobi pokazuju da u BiH nisu dovoljno naučili iz prošlosti pa tako nisu ni izvukli potrebne pouke niti su se oslobodili naslijeđa totalitarizma u kojem caruju jednoumlje i prisila.

Takvih političkih sukoba, kada je riječ o podjeli narodnog novca - nema. 

#Specijal