Članak

Za predsjednika FK Željezničar izabran Nihad Selimović

Skupštinu je otvorio direktor kluba Mirsad Šiljak, koji je konstatirao da Misimović i Hadžić nisu prisutni na sjednici.

 

SARAJEVO, (Patria) - Delegati na sjednici Skupštine FK Željezničar za novog predsjednika kluba su odabrali Nihada Selimovića. 

Skupštinu je otvorio direktor kluba Mirsad Šiljak, koji je konstatirao da Senad Misimović i Adis Hadžić nisu prisutni na sjednici.

U nastavku sjednicu Skupštine je vodio Ermin Pešto, koji je sudjelovao u izradi Statuta Skupštine. Adnan Džindo je izabran za predsjednika Skupštine. 

Prošle sedmice predsjednik kluba Senad Misimović, te predsjednik i potpredsjednik Skupštine Adis Hadžić i Redžad Ćatić podnijeli su neopozive ostavke.

Selimović je nakon izbora u izjavi za medije kazao da se zalaže za jednistvo u klubu i da vrata Željezničara budu otvorena svim dobronamjernim ljudima.

- Moramo pohvaliti neke stvari koje je radila prethodna uprava, počev od infrastrukture, a nova uprava će dati sve od sebe da nastavimo tim kolosijekom. Međutim, neke stvari nisu bile zadovoljavajuće, a prije svega mislim na sportske rezultate i mi ćemo u tom segmentu pokušati učiniti mnogo, jer svjesni smo da bez rezultata neće biti publike, a samim tim ni sponzora, novca i titule - izjavio je Selimović.

Kazao je i da je Amar Osim najbolje rješenje za trenera Željezničara te da svi u klubu odmah trebaju raditi na sastavljanju stručnog štaba i ekipe za nastavak sezone. 

Dodaje da finansijski izvještaj nije podnesen jer je nepotpun, ali da je poznato da je finansijsko stanje u klubu loše, te da je račun kluba u ovom trenutku blokiran.

Selimović se obratio delegatima te je predložio članove Upravnog odbora što su delegati usvojili, te su tako članovi UO FK Željezničar postali: Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Jasmin Lizde.

Za novog predsjednika Nadzornog odbora predložen je bivši nekadašnji član Upravnog odbora, Midhat Terzić, a za članove Almir Hodžić i Enis Džihanić što je i prihvaćeno.

#Sport