Objavljeno u kategoriji BiH na 13.03.2014 00:00:00

Prva sjednica novog Nezavisnog odbora tek 21. marta

Krunić: Što prije okončati procedure

Konstituirajuća sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, koji je jučer potvrđen i u Domu naroda, bit će najvjerovatnije održana 21. marta, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Žiko Krunić, predsjedavajući Nezavisnog odbora. Podsjećamo za njegove zamjenike imenovani su Enes Obralija i Mato Jozić, dok su članovi Ilma Mehić-Jusufbašić, Adisa Begić, Nikola Džambas, Mato Miletić, Ljubomir Kuravica i Miroslav Škorić.

Ovaj saziv Nezavisnog odbora treba da što hitnije obavi intervjue sa kandidatima koji su aplicirali na mjesta direktora Granične policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, kao i njihovih zamjenika te zamjenika SIPA-e.

Podsjećamo da od 9. marta Himzo Selimović, Vinko Dumančić, njihovi zamjenici obavljaju ove funkcije neometano, iako im je istekao mandat. Naime, Vijeće ministara je tražilo od Dumančića i Selimovića da obavljaju i dalje ove funkcije iako im zvanično nije produžilo mandat. Međutim, kako saznaje NAP ova procedura mogla bi se odužiti iako će Nezavisni odbor pokušati uraditi cijeli proces u što kraćem roku.

- Nakon konstituirajuće sjednice Nezavisnog odbora odlučit ćemo šta dalje. Sve ćemo završiti u razumnom roku, ne dužem od dva mjeseca – kazao je Krunić za NAP. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android