Objavljeno u kategoriji BiH na 05.12.2018 10:02:39

Milorad Dodik ušao u zgradu Predsjedništva BiH bez pripadnika MUP-a RS

Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u zgradu Predsjedništva ušao je samo u pratnji savjetnika, potvrđeno je Patriji iz DKPT-a.

Da je Dodik ušao u Predsjedništvo BiH samo u pratnji savjetnika vidljivo je i iz fotografije koju objavljujemo.

Dodik je na sastanak sa članicama PIC-a ušao u pratnji savjetnika tako da pripadnici MUP-a RS-a nisu ušli u zgradu Predsjedništva kako je to ranije najavljivao Dodik.

Podsjećamo, DKPT je ranije poslao obavještenje Miloradu Dodiku u kojem se navodi kako samo pripadnici ove agencije u zgradi Predsjedništva mogu nositi oružje i vršiti zaštitu lica.

- Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH neće dozvoliti ulazak naoružanim pripadnicima drugih policijskih agencija u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine - navedeno je u obavještenju koje potpisuje direktor Direkcije Mirsad Vilić. 

U obavještenju se navodi kako je Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH precizno propisano da je organiziranje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa BiH u isključivoj nadležnosti Direkcije.