Objavljeno u kategoriji Region na 29.11.2018 10:37:25

U Hrvatskoj predstavljen Lijevi blok, stranke ljevice zajedno kreću u borbu

Foto Riječanin.hr

RIJEKA, (Patria) - U Rijeci je službeno predstavljena Šibenska deklaracija stranaka Nove ljevice, Radničke fronte, Oraha i Socijalističke radničke partije, čime je Hrvatska dobila novi blok lijevih stranaka koje će pokušati da zajedničkim snagama osvoje vlast na narednim izborima.

Ove stranke ujedinile su se ljetos u jedinstveni Lijevi blok kojim će pokušati aktivirati sve lijeve snage u Hrvatskoj, radi angažiranja na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim, te izborima za Evropski parlament.

Tim povodom u Rijeci je organizovana tribina na kojoj su planove lijevih snaga iznijeli predstavnici Radničke fronte Katarina Peović Vuković i Hrvoje Štefan, dok je Novu ljevicu zastupao njen predsjednik Dragan Markovina.

Zajednički naglasak stavljen je na odupiranje vladavini elita koja štiti svoje interese na račun većine – onih koji žive od svog rada, nezaposlenih, penzionera, studenata, blokiranih i iseljenih.

- Ujedinjena ljevica, napominju, ostaje jedina alternativa poraženoj socijaldemokratiji koja je potpuno napustila čak i bilo kakve natruhe lijevih pozicija i zalutala u promociju slobodnog tržišta i nekritičnosti prema kapitalu, odustajući od svake objektivne ekonomske analize prednosti i mana tržišno orijentirane ekonomije, a u korist većine ljudi.

Predstavljanje Šibenske deklaracije, kako su istaknuli ne počinje slučajno u Rijeci gdje se zbiva jedna od najvećih borbi radnika 3. maja.

Ljevica je pozvala radnike da ne odustaju od svojih zahtjeva, te beskompromisno staje na njihovu stranu zalažući se za interese najugroženijih.