Članak

Sajam izdavača Bosne i Hercegovine

Osmišljen s ciljem podsjećanja na važnost i značaj izdavaštva/nakladništva i knjige te namjerom vraćanja digniteta i ugleda sajmu knjiga, KUN u fokus stavlja bh izdavače,

SARAJEVO, (Patria) - Javna ustanova Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i Zajednica izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, organizuju drugi po redu Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine „Knjige u nišama“ (KUN) koji će se održati u Sarajevu od 25. do 29. novembra 2018. godine, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC).

Osmišljen s ciljem podsjećanja na važnost i značaj izdavaštva/nakladništva i knjige te namjerom vraćanja digniteta i ugleda sajmu knjiga, KUN u fokus stavlja bh izdavače, a ljubiteljima knjige i čitalačkoj publici nudi raznovrstan program i izdavačku produkciju.

Ovogodišnje izdanje KUN-a obuhvata različite programske sadržaje poput Jutro sa autorom, Dječiji program, Radionice Braillev-og pisma, Okrugli sto (na teme Lektira, Dizajn knjige i Praktično bibliotekarstvo za studente) i Večerne promocije koje će biti održane u centralnoj sajamskoj galeriji. Ovogodišnji specijalni gost sajma su izdavačke kuće iz Novog Sada.

Progam Sajma "Knjige u nišama" dostupna na Linku.

#Lifemagazin