Članak

Zapaljeno vozilo Alfa Romeo, vatra se proširila i na drugi automobil

z prisustvo vještaka PPZ-a obavljen je policijski uviđaj te je utvrđeno da je do požara došlo upotrebom zapaljive tečnosti i posipanjem po vozilu „Alfa Romeo“, a vatra se proširila i na susjedno parki

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevska policija objavila je da je u noći sa 19. na 20. novembar oko 05.00 sati obaviještena dežurna služba Treće PU da je na parking prostoru u ulici Olovska, općina Novo Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke „Alfa Romeo“, registarskih oznaka E62-O-588, vlasništvo V.H. iz Sarajeva. 

Požar se proširio i na putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J12-M-716, vlasništvo A.B. iz Sarajeva.

Požar na vozilima oko 05.40 sati lokalizovali su pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Povrijeđenih osoba nije bilo, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Uz prisustvo vještaka PPZ-a obavljen je policijski uviđaj te je utvrđeno da je do požara došlo upotrebom zapaljive tečnosti i posipanjem po vozilu „Alfa Romeo“, a vatra se proširila i na susjedno parkirano vozilo marke „Audi“. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

#CrnaHronika