Članak

Čović položio cvijeće na grob Mate Bobana

Haški sud osudio je krajem 2017. godine šestoricu čelnika Herceg-Bosne na 111 godina zatvora za zločine nad Bošnjacima, počinjenim u sklopu udruženoga zločinačkoga pothvata u kojem je sudjelovala tada

(Patria) - Rukovodstvo HDZ-a BiH i HNS-a, predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, prisustvovalo je danas svečanom svetom misnom slavlju u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici - Grude, povodom 27. godišnjice utemeljena Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Nakon mise, položen je vijenac na grobu prvog predsjednika HR HB Mate Bobana, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Haški sud osudio je krajem 2017. godine šestoricu čelnika Herceg-Bosne na 111 godina zatvora za zločine nad Bošnjacima, počinjenim u sklopu udruženoga zločinačkoga pothvata u kojem je sudjelovala tadašnja vlast u Zagrebu. Više drugih dužnosnika HZ HB osuđeni su ranije pred domaćim i međunarodnim sudovima. 

Pod okriljem HZ GB otvoreni su brojni logori, protjerivani su Bošnjaci iz Stoca, Čapljine, dijela Mostara, Prozora, Ljubuškog, dijela Srednje Bosne, Žepča, Posavine.

HZ HB je formalno-pravno ugašena Vašingtonskim sporazumom iz 1994., ali je ideja ostala da živi među čelnicima HDZ-a i nekoliko drugih stanaka  u BiH, kao i u nekim javnim preduzećima koja kontrolira HDZ.

#BiH