Objavljeno u kategoriji Svijet na 09.11.2018 09:51:33

Jedna soba ubijena u napadu nožem u centru Melbournea

Foto: Twitter

MELBOURNE, (Patria) - Jedna osoba je ubijena, a nekoliko je povrijeđeno u napadu nožem u petak u centru Melbourna u Australiji, objavila je policija, dodavši da je cijelo područje gdje se desio incident blokirano, prenosi Al Jazeera.

Kako se navodi u saopštenju, policajci su "prvobitno odgovorili na izvještaj o zapaljenom automobilu" u centru grada u 16:20 sati po lokalnom vremenu, nakon završetka radnog vremena i početka vikenda.

- Muškarac je uhapšen na licu mjesta i odveden u bolnicu u kritičnom stanju pod pratnjom policije - navedeno je.

Lokalni mediji objavili su snimak muškarca u tamnoj tunici kako kreće s nožem prema dvojici policijaca dok vozilo gori, prije nego što su ga upucali.

Mediji, također, navode da su još dvije osobe prevezene u bolnicu.

Iz hitne pomoći ranije su saopštili da su pregledali troje ljudi na mjestu incidenta, a jedna osoba je imala povredu vrata.

- Oni su kritičnom stanju. Druga osoba je odvezena u bolnicu s povredom na glavi. Još se ne zna njeno stanje. Treća osoba je, također, odvezena u bolnicu - saopšteno je iz hitne.

Policija je upozorila ljude da izbjegavaju to područje, ali je navela da "u ovoj ranoj fazi istrage ne traže još neku osobu".

- Tačne okolnosti se još moraju utvrditi. Područje je pod blokadom - saopštili su iz policije.