Članak

Koalicija u Kantonu Sarajevo: U četvrtak sastanak predstavnika šest stranaka

Pregovarački timovi Socijaldemokratske partije, Naše stranke i Demokratske fronte danas održavaju sastanak u Centrali SDP BiH na kojem bi trebali zvanično utvrditi tekst koalicionog sporazuma za Kanto

SARAJEVO, (Patria) - Pregovarački timovi Socijaldemokratske partije, Naše stranke i Demokratske fronte danas održavaju sastanak u Centrali SDP BiH na kojem bi trebali zvanično utvrditi tekst koalicionog sporazuma za Kanton Sarajevo koje radne grupe zajednički pripremaju. Ovaj blok stranaka lijeve orijentacije ima 12 zastupnika. 

Sutra će biti održan i prvi sastanak sa predstavnicima još tri stranke, odnosno Naroda i pravde, Saveza za bolju budućnost i Nezavisne bosanskohercegovačke liste, potvrđeno je za Patriju.

Predsjednici te tri stranke Elmedin Konaković, Fahrudin Radončić i Ibrahim Hadžibajrić ranije su održali sastanak na kojem su iskazali opredjeljenje za zajedničkom saradnjom u Kantonu Sarajevo. Ove tri stranke također imaju 12 zastupnika. Očekuje se da na sastanku bude razmatran i koalicioni sporazum koji bi trebao biti ideja vodilja buduće vlasti. 

Sve su ranije istakle da saradnja sa SDA i BOSS-om nije prihvatljiva. 

#BiH