Članak

Dva mjeseca nakon ranjavanja policajca Đenana Hubane još uvijek nema informacija o počiniocima

Iz MUP-a HNK ističu kako se vodi intenzivna istraga za počiniteljima ovog krivičnog djela. Policija je izuzela videosnimke s brojnih objekata, pretresla više lokacija, ali to nije dalo nikakve rezulta

MOSTAR, (Patria) - Tačno prije dva mjeseca, 6. septembra, u Mostaru je ranjen mladi 26-godišnji policajac Đenan Hubana. Međutim, ni nakon dva mjeseca još uvijek nema rezultata istrage u vezi s njegovim ranjavanjem.

Iz MUP-a HNK ističu kako se vodi intenzivna istraga za počiniteljima ovog krivičnog djela. Policija je izuzela videosnimke s brojnih objekata, pretresla više lokacija, ali to nije dalo nikakve rezultate.

Podsjećamo, policajac Đenan Hubana ranjen je nakon što su na njega i kolege iz vatrenog oružja pucali nepoznati počinitelji prilikom pokušaja pljačke moderne mašine za beton vrijedne više od 30.000 KM.

Nakon dojave građana da se u objektu Dolina Sunca nalazi više sumnjivih oosba u pokušaju krađe, policija je izašla na lice mjesta, a policija je po dolasku na lice mjesta zatekla četiri maskirane osobe prilikom ulaska u automobil marke Audi. Nakon toga su kradljivci otvorili vatru na policiju, a teže je ranjen Hubana.

Ranjenom Hubani to je bio tek sedmi dan na poslu, a doživio je povredu zgloba lakta. Još uvijek se oporavlja.

Hubana je istaknuti sportista, dijete mostarskog Veleža, a pored Veleža igrao je još za Lokomotivu, Igman iz Konjica, Orašje, Turbinu iz Jablanice, Blagaj, a trenutno nosi dres drugoligaša Bjelopoljca.

#CrnaHronika