Članak

Teletović: Bit će mi zadovoljstvo da izaberemo najbolje sportiste BiH

Dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije zna šta znači sportistima svaka nagrada koja dolazi iz njihove zemlje, s obzirom da je i sam dobio nagradu za najboljeg sportistu BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Danas je u Sarajevu u zgradi Radio-televizije BiH održana konstituirajuća sjednica 18. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio televizije BiH.

Na čelu ovogodišnjeg žirija nalazi se proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović čijim predsjedavanjem je ozvaničen rad ovogodišnjeg žirija u kojem se i ovaj put nalaze ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim na ukazanoj prilici. Drago mi je nekako da ovaj put budem sa ove strane, ranije sam bio sa one druge kao sportista. Biće mi zadovljstvo da pomognem oko ovog izbora. Sportaši su nekako ti naši najbolji ambasadori BiH, tako da mi je i sa te strane drago da pomognem da izaberemo najbolje kandidate koji su predstaljali našu domovinu. Čast mi je i zadovljstvo što sam u ovome - kazao je Teletović, koji je ostavio dubok trag u evropskoj i NBA košarci.

Dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije zna šta znači sportistima svaka nagrada koja dolazi iz njihove zemlje, s obzirom da je i sam dobio nagradu za najboljeg sportistu BiH.

- Svako priznanje koje damo našim sportistima, barem sam ja tako gledao sa lične i privatne strane, kada se dobije iz BiH meni je bilo milijardu puta draže nego od bilo koje priznanje iz druge dražve. Zahvalio bih se i na ranijim nagradama koje su dobijali naši sportisti, jer oni to jako cijene - zaključio je Teletović. 

Kao i do sada nagrade će biti dodjeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Svečana manifestacija 18. izbor najboljeg sportiste BiH biće održana 17. decembra u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“ u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1.

Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama biće održana 8. novembra u Mostaru u hotel Bristol sa početkom u 12 časova.

Treća sjednica je 15. novembra u Banjaluci u zgradi Nezavisnih novina, a posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije u hotelu „Holiday“, kada će biti donesene i konačne odluke.

#Sport