Članak

Nikšić: Izborom Bećirovića bi u vodu pale optužbe protiv Komšića

Nikšić je u Danu uživo na N1 kazao da je izborni proces bio jako kompromitiran i da je bilo mnogo malverzacija. Kako je kazao, zbog svega ovoga Denis Bećirović nije ušao u Predsjedništvo BiH u koje bi

(Patria) - Gostujući u Danu uživo na N1, predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, kazao je da će podnijeti krivične prijave Sudu Bosne i Hercegovine protiv Centralne izborne komisije i određenih ljudi.

Nikšić je u Danu uživo na N1 kazao da je izborni proces bio jako kompromitiran i da je bilo mnogo malverzacija. Kako je kazao, zbog svega ovoga Denis Bećirović nije ušao u Predsjedništvo BiH u koje bi, navodi, unio svježinu i kvalitet.

“Mislim da bi razoružao i sve one koji danas govore o tome kako je jedan narod birao drugom narodu člana Predsjedništva BiH. Mislim da bi izborom Denisa Bećirovića pale u vodu sve optužbe koje idu na račun Željka Komšića jer bi tada imali situaciju da su građani sebi izabrali dva člana Predsjedništva koji nisu niti iz jedne nacionalne stranke u BiH”, naveo je Nikšić.

On je kazao da će prvo ići sa apelacijom Sudu BiH protiv odluka Centralne izborne komisije. On je najavio krivične prijave protiv CIK-a i, kako je naveo, onih koji su radili i rade pripremu akata koji su u suprotnosti sa zakonom BiH.

“Svakako da će SDP podnijeti i određene krivične prijave iako su se ljudi u CIK-u tu ogradili, kao imaju zaštitu, imunitet za ono što rade u CIK-u”.

#Izbori2018