Članak

Oslobođenje: Pokrenut prvi portal za bh. dijasporu

Specijalizirani internetski portal namijenjen je bosanskohercegovačkoj dijaspori. Objavljuje ljudske priče o njenim izazovima u svijetu, spaja davno izgubljene prijatelje, porodicu i rodbinu te ih oku

(Patria) - Sarajevski dnevni list Oslobođenje, koji je nedavno proslavio 75 godina postojanja, svojim čitateljima predstavlja veliki medijski projekt - Moja BiH.

Specijalizirani internetski portal namijenjen je bosanskohercegovačkoj dijaspori. Objavljuje ljudske priče o njenim izazovima u svijetu, spaja davno izgubljene prijatelje, porodicu i rodbinu te ih okuplja na jednom mjestu, ali i daje im riječ (u oba smisla), ističu iz Oslobođenja.

Prema podacima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, čak 44,5 posto Bosanaca i Hercegovaca (njih više od dva miliona) živi izvan svoje domovine. Nakon Hrvatske i Srbije, najbrojniji su u Njemačkoj (159.380), Austriji (149.755) i Sjedinjenim Američkim Državama (132.255).

"Mnogo, da ne kažem i premnogo se naših zemljaka silom prilika odreklo državljanstva, ali - kako se ono kaže - kuće izgore, imanja nestanu, samo mjesto rođenja zauvijek ostane zapisano", izjavila je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović, prenosi Patria.

#Lifemagazin