Objavljeno u kategoriji Region na 26.10.2018 09:28:05

Preminuo mladi beogradski novinar Boris Trivan

Boris Trivan Foto: NOIZZ

BERLIN, (Patria) - Boris Trivan, glavni i odgovorni urednik portala NOIZZ, iznenada je preminuo u 39. godini u Berlinu, na NOIZZ konferenciji na kojoj je bio jedan od glavnih govornika.

Boris je bio prvi čovjek NOIZZ-a od osnivanja portala u Srbiji 2016. godine i svojom ogromnom energijom, posvećenošću i strašću ostavio je neizbrisiv trag, objavila je redakcija NOIZZ-a.

Boris Trivan je rođen u Zrenjaninu 1979. godine. Studirao je Filozofski fakultet u Beogradu. Pored arheologije kojom se bavio više od decenije, velika ljubav su mu bili mediji i posebno društvene mreže. Bio je pionir komunikacija i marketinga na društvenim mrežama u Srbiji, gdje je svojim jedinstvenim duhom i stilom za kratko vrijeme stekao veliki utjecaj. Napisao je više stotina kolumni i tekstova za brojne domaće medije. Bio je jedan od pokretača i predavača na Institutu za digitalne komunikacije u Beogradu.

Boris je svojim velikim talentom, profesionalizmom, svestranošću i strašću vodio portal NOIZZ, koji je zahvaljujući njegovoj kreativnosti ubrzo nakon pokretanja ušao u sam vrh po posjećenosti u Srbiji. Ono što je Boris uređivao svih ovih godna bilo je posebno popularno kod mladih i urbanih čitalaca.

Bio je hrabar i beskompromisan, originalan i jedinstven. Dobrota, duh i osmjeh su ono po čemu će kolege iz redakcije NOIZZ i kompanije Ringier Axel Springer vječno pamtiti Borisa Trivana. Njegove kolege i prijatelji saosjećaju sa porodicom u ovim najtežim trenucima i izražavaju najdublje saučešće, navodi se u saopštenju redakcije.