Članak

Ćorović: Dodik će biti manje opasan u Sarajevu nego što je bio u Banja Luci

Dodik će biti više pod kontrolom međunarodne zajednice i druga dva člana Predsjedništva BiH.

BEOGRAD, (Patria) - Građanska aktivistkinja za ljudska prava iz Srbije Aida Ćorović smatra da će novoizabrani član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imati manje loš uticaj na prilike u BiH sa pozicije u Sarajevu nego što je imao u Banja Luci.

- Moguće je da će to biti baš dobro rješenje. Dodik će biti više pod kontrolom međunarodne zajednice i druga dva člana Predsjedništva BiH. Nadam se da će sada, nakon što konačno bude razriješen taj kosovski čvor, doći i Bosna na red da se stabilizuje. To mora da se razriješi jer ovaj status kvo nikako nije dobar, ni za koga, osim za nacionaliste i pljačkaše - kazala je Ćorović za list Danas.

Komentarišući pobjedu Željka Komšića i njegov treći izbor u Predsjedništvo BIH, Ćorović napominje "da je to odraz činjenice da u Bosni ima građana a ne samo pripadnika nacionalnih grupa, jer je ovaj navodno hrvatski kandidat zapravo pobijedio glasovima Bošnjaka".

- Postoje, dakle, građanske opcije koje ne glasaju po nacionalističkom ključu i to je ohrabrujuće. Sigurna sam da će vrijeme pokazati da je to jedna jako pozitivna činjenica i jako dobra stvar - zaključila je Aida Ćorović. 

#Izbori2018