Članak

Ivanković-Lijanović o presudi: Politički pritisak kako bih odustao od političkog angažmana

On je podsjetio da je 2014. godine samo dva dana prije početka predizborne kampanje priveden i uklonjen iz političkog procesa kao predsjednik izbornog štaba Narodne stranke Radom za boljitak.

(Patria) - Jako mi je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim utjecajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što nisam počinio. Očito se radi o daljem političkom pritisku kako bih ja odustao od političkog angažmana, kazao je za agenciju Patria Jerko Ivanković Lijanović povodom nepravomoćne presude Suda BiH kojom je osuđen na 12 godina zatvora. On nije bio na izricanju presude. 

- Put do pravde i istine je dug i težak ali vjerujem da će biti dostižan i da ovakve presude temeljenje na političkom utjecaju će biti poništene na višim sudskim razinama. Ja odustati neću, borit ću se za istinu do kraja jer ono što čovjeka nekada više boli i od neimaštine je nepravda - kazao je Ivanković-Lijanović.

On je podsjetio da je 2014. godine samo dva dana prije početka predizborne kampanje priveden i uklonjen iz političkog procesa kao predsjednik izbornog štaba Narodne stranke Radom za boljitak.

- Na slobodu su me pustili samo dva dana nakon završenih izbora i prebrojavanja glasova čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu - izjavio je Jerko Ivanković Lijanović lider Narodne stranke Radom za boljitak.

#BiH