Objavljeno u kategoriji Region na 19.10.2014 19:00:07

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uhapšen zbog korupcije

Bandić: Istraga trajala nekoliko mjeseci

Policija je danas uhapsila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, izvještavaju hrvatski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Uhapšeni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, suvlasnik kompanije "CIOS“ Petar Pripuz i ostalih 16 osumnjičenih privedeno je u istražni zatvor na zagrebačkim Oranicama. Oni će noćas ostati u pritvoru. 

O hapšenju je, ne navodeći imena, na svojim stranicma izvijestio i USKOK. Navode kako je uhapšeno više osoba zbog sumnje u nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o.

"Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o. koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhapšeno je više osoba.

U odnosu na hapšenje osobe provest će se određene dokazne radnje te će u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. Krivična prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih krivičnih djela, zloupotrebe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u. - stoji u zvaničnom saopćenju.  

Advokat Petra Pripuza Mate Matić izjavio je kako se radi o politički motiviranim hapšenjima, s obzirom da je u toku predsjednička izborna kampanja.

Svoje reakcije na ova hapšenja koja su protresla hrvatsku javnost iznijeli su i čelnici političkih stranaka i neki saborski zastupnici, uglavnom poručujući kako je ovo dokaz postojanja pravne države u kojoj ne postoje osobe iznad zakona.

Grad Zagreb će u narednom periodu voditi dvije zamjenice gradonačelnika, Sandra Švaljek i Vesna Kusin.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android