Objavljeno u kategoriji BiH na 11.10.2018 18:57:03

Dragičević: Nećemo više živjeti sa zločincima i ubicama

Foto Twitter

BANJA LUKA, (Patria) - Grupa Pravda za Davida od sljedeće sedmice postaje udruženje odnosno pravno lice.

- Nas rezultati izbora ne zanimaju, jer ko god da je na vlasti disaćemo mu za vratom - poručeno je večeras sa Trga Krajine u Banja Luci, javlja RTVBN.

- Prilaze mi sinoć razočarani, kažu izbori, izgubili su. Kakvi izbori. Ja nisam ni glasao. Sinoć ovdje na 50 metara pjevaju, slave, Lukač se kao hijena smije - rekao je Davor Dragičević.  

Osnivamo udruženje, fondaciju, i postaćemo pravno lice. Gdje god da budete sjedili, disaćemo vam za vratom, poručila je Daniela Daca Ratešić - Došen.

Davor Dragičević, otac ubijednog dvadesetjednogodišnjeg banjalučkog studenta je najavio da će napraviti svoju državu na, kako kaže, jedinoj slobodnoj teritoriji u RS-u, a to je Davidov Trg. Dovezao je automobil u centar Banja Luke, traži šatore i, kako kaže, na tome se neće zaustaviti. 

- Nijedno dijete više ne smije biti ubijeno kao David Dragičević - poručuju iz grupe Pravda za Davida. 

- Ovo su temelji naše države. Mi više nećemo živjeti sa ubicama i zločincima niti biti komšije - rekao je Davor, otac ubijenog Davida. 

Građani su se okupili na Trgu Krajine 197. dan zaredom. Skoro sedam mjeseci traže istinu i pravdu u vezi sa ubistvom Davida Dragičevićča iz Banja Luke.