Članak

Slučaj Dragičević: Međunarodni advokatski tim u Banja Luci

Advokatski tim u sastavu Anto Nobilo, Ifet Feraget, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović slučaj je preuzeo krajem avgusta, a već je održano nekoliko sastanaka sa Lepirom. Advokati će sutra održat

BANJA LUKA, (Patria) – Međunarodni advokatski tim koji radi na slučaju David Dragičević sutra će u Banja Luci održati sastanak sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom s kojim će razgovarati o istrazi u slučaju ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića u martu ove godine.  

Advokatski tim u sastavu Anto Nobilo, Ifet Feraget, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović slučaj je preuzeo krajem avgusta, a već je održano nekoliko sastanaka sa Lepirom. Advokati će sutra održati i sastanak sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića. 

Porodica mladića tražila je da se sa slučaja povuče tužilac Dalibor Vrećo zbog, kako tvrde, komprimiranosti cijelog slučaja. Već 200 dana Davor Dragičević, Davidova majka Suzana Rađenović i okupljeni oko grupe Pravda za Davida i brojni građani traže otkrivanje istine o smrti mladića okupljajući se na Trgu Krajine. Tako je 5. oktobra održan masovni skup podrške kojem je prisustvovalo skoro 40.000 ljudi iz cijele BiH.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je polovinom septembra optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca (55) i Zorana Bošnjaka (44), koji se terete da su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića. Advokat Slobodan Perić koji zastupa Mikicu Marijanca zatražio je izuzeće tužioca Vreće.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je 24. marta u rječici u Banja  Luci, a tek pod pritiskom porodice i javnosti početkom jula je slučaj okvalifikovan kao ubistvo po nepoznatom počiniocu. Porodica ubijenog mladića od samog početka tvrdi da je on otet, mučen i na kraju brutalno ubijen za šta su direktno optužili vrh Policije RS-a. 

Advokatski tim naišao je na korektnu saradnju nadležnog tužilaštva, te im je omogućen pristup spisu i dokazima kojima raspolaže tužilaštvo. Zbog protoka vremena, važno je da se istraga intenzivira kako bi se počinioci priveli licu pravde. 

#BiH