Objavljeno u kategoriji BiH na 11.10.2018 16:51:00

Slobodan Vasković pozvan na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo

Slobodan Vasković Foto: Arhiv

BANJA LUKA, (Patria) - Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pozvalo je novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka.

Vasković je pozvan na saslušanje putem sredstava javnog informisanja jer "izbjegava lično primiti poziv", navedeno je u saopštenju.

- Slobodan Vasković poziva se da dana 16.10.2018. godine u 09.00 časova pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinila krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

S obzirom da isti očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi sa njegovim pozivanjem, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja.

U prilogu ovog saopštenja, dostavlja se i poziv za saslušanje svjedoka - navedeno je u saopštenju.

Javno tužilaštvo Republike Srpske ranije je preuzelo predmet koji se odnosi na prijavu podnesenu protiv Željka Karana, patologa koji je vršio obdukciju tijela Davida Dragičevića.