Objavljeno u kategoriji Region na 10.10.2018 11:24:08

Vučić: Članovi Predsjedništva BiH su ustavno izabrani, poštovat ćemo odluku birača

Aleksandar Vučić Foto Patria

BEOGRAD, (Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uvjeren da će saradnja sa novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspješna.

Vučić nije želio detaljno komentarisati rezultate izbora u BiH, jer, kako je rekao još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH.

- Reč je o pobjedama, tijesnoj Džaferovića, mislim 2,9 posto razlike, pobjedama, one o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regionu, i pobjede Dodika. To je što znam. Naš posao je da sarađujemo i Srbija će u najboljoj mjeri sarađivati sa BIH, sa svim članovima Predsjedništva - najavio je Vučić.

Oni su, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima BiH, a "naš posao je da poštujemo zakone te zemlje i volju građana", prenosi Tanjug.

- Kako sa Dodikom, sa kojim imamo dobru, racionalnu i uspješnu saradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, sarađivati, kao i sa Komšićem. Da li će biti uvijek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije da pokuša da učini boljim odnose nego što su bili - podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može da govori o drugim rezultatima, i ko će s kim u koaliciju.

- Kada uđe u parlament 15 stranaka, onda niko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutrašnje pitanje - poručio je Vučić.