Članak

Dobitnik u igri SuperLOTO naplatio milionski dobitak

Do sada je u igri SuperLOTO izvučeno ukupno devet džekpotova, od toga dva superdžekpota, a posljednji džekpot je ujedno i najveći džekpot izvučen u ovoj igri.

Početkom oktobra, dugogodišnji igrač SuperLOTO-a, javio se u direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine kako bi preuzeo svoj dobitak vrijedan 1.092.973,90 KM. Informaciju su potvrdili iz Odjela za odnose s javnošću Lutrije BiH kazavši da je igrač prošle sedmice naplatio milionski dobitak.

– Igrač nam se javio prošle sedmice kako bi naplatio milionski dobitak. Dobitnik nam je otkrio da je dugogodišnji igrač igara na sreću Lutrije BiH, a da preko trideset godina igra loto. Zanimljivo je to, da je  igrač uvijek igrao šarenicu sa deset kombinacija i sistem od sedam brojeva - kazali su iz Lutrije Bosne i Hercegovine.  

Dobitnik je otkrio i to da uvijek igra iste brojeve koje je izabrao još prije trideset godina, te da najčešće ne prati izvlačenje, nego da izvučene brojeve pogleda u dnevnim novinama uz jutarnju kafu.

- S obzirom da u dnevnoj štampi izlazi privremeni izvještaj sa izvlačenja, moj običaj je da odem do trafike i kupim dnevne novine te uz kafu sa svojom suprugom pogledamo brojeve. Sjedili smo jedno pored drugog i redom smo pratili kombinacije brojeva, kada sam došao do sedme kombinacije vidio sam da mi se slažu izvučeni brojevi sa mojim brojevima koje sam odigrao. U momentu nisam vjerovao pa sam ponovo pogledao i tada sam otklonio sve sumnje. Rekao sam supruzi da smo osvojili preko million maraka. U momentu smo ostali šokirani i nismo vjerovali. Supruga je ustala sa stolice i prvo što je uradila, pitala me je jesam li dobro, jer je znala da sam hronični bolesnik i da je ovo preveliki šok za mene - kazao je dobitnik.  

Sretni dobitnik kako bi bio siguran da su brojevi koji su izvučeni zapravo dobitni, za svaki slučaj  uputio se na uplatno-prodajno mjesto Lutrije BiH u kojoj je izvršio uplatu, te zatražio izvještaj brojeva sa izvlačenja, gdje mu je potvrđeno da je upravo on dobitnik.

Dobitnik je rekao da će, nakon što se smire strasti, odlučiti šta će sa osvojenim novcem. Ono što sigurno zna jeste da će dio novca investirati u školovanje djeteta van granica naše države.

Dobitna kombinacija brojeva  2, 16, 26, 32, 37, 42, donijela je do sada najveći milionski dobitak u historiji priređivanja igre SuperLOTO.

Inače, Lutrija BiH prije isplate dobitka, platila je porez od 10 posto, odnosno 109.297,39 KM u korist budžeta Općine Centar.

Do sada je u igri SuperLOTO izvučeno ukupno devet džekpotova, od toga dva superdžekpota, a posljednji džekpot je ujedno i najveći džekpot izvučen u ovoj igri.

#Lifemagazin