Objavljeno u kategoriji Sport na 08.10.2018 08:52:48

Okuplja se reprezentacija BiH, počinje operacija Turska i Sjeverna Irska

Foto NS BiH

SARAJEVO, (Patria) - Danas će okupljanjem na Ilidži započeti operacije Turska i Sjeverna Irska.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je započela Ligu nacija i na dvije utakmice ostvarila dvije pobjede. Trijumf nad Ircima u narednom kolu dodatno bi nas približio drugom krugu ovog takmičenja, preko kojeg bismo moglo do Evropskog prvenstva.

Selektor Robert Prosinečki napravio je dvije promjene pred ove utakmice u odnosu na septembarski ciklus. Jedna je u igračkom kadru, a druga u organizacionom planu.

Kada je spisak igrača u pitanju jedina promjena u odnosu na septembarske duele je da se vraća Asmir Begović, a da nema Kenana Pirića. Također promjena je i da će naši momci kompletne pripreme za ove duele odraditi u Sarajevu.

Prije odlaska u Tursku i nakon povratka bit će u hotelu Austrija, a trenirat će u Trening kampu FK Sarajevo. Obzirom da se utakmica sa Sjevernom Irskom igra na Grbavici, naši momci neće putovati u Zenicu što je bio slučaj pred utakmicu sa Austrijom.

Robert Prosinečki danas na priprema očekuje sljedeće igrače: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth), Vedran Kjosevski (Željezničar), Darko Todorović (RB Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Sparta Prag), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyspor) i Riad Bajić (Istanbul Basaksehir).

Utakmica sa Turskom na programu je u četvrtak, a sa Sjevernom Irskom za šest dana. Zmajevi će tokom priprema ukupno odraditi šest treninga.