Članak

Takmičari ON1 Judo kluba proveli 40 dana na pripremama u Rusiji

Pripreme ON 1 kluba su se održavale na Kavkazu uz stručni nadzor vrhunskih trenera i veliki broj takmičara.

(Patria) - Takmičari ON1 Judo kluba proveli su 40 dana na pripremama u Rusiji. Pripremama je prethodio period trenažnog procesa koji je odrađen u Sarajevu i na Bjelašnici. Za postizanje vrhunske opće fizičke forme kao pripreme za 40-dnevne pripreme u Rusiji  značajno je doprinio Adnan Hadžić jedan od najuspješnijih bh. sportista koji se trenutno bavi disciplinama i sportovima izdržljivosti kao sto su Maraton i Iron Man.

Pripreme ON 1 kluba su se održavale na Kavkazu uz stručni nadzor vrhunskih trenera i veliki broj takmičara.

Pripreme su se odvijale u vise faza a na pripremama su učestvovali takmičari iz reprezentacije Rusije, Kazahstana, Azerbejdžana, Gruzije i drugih država.

Jedan od najuspješnijih Judo klubova na svijetu i Evropski klupski prvak Edelweiss iz Groznog je bio domaćin kampa i priprema reprezentacije Rusije koja će nastupiti na seniorskom državnom prvenstvu Rusije koje se održava u Groznom od 10.10 do 13.10.2018.

Treninzi u Rusiji su obuhvatili opću fizičku spremu, tehničku i taktičku pripremu i sparing po sistemu i programu reprezentacije.

Jedan dio priprema je odrađen sa Iliasom Iliadisom jednim od najuspješnijih judista ikad.

Ovo je bio dio ovogodišnjeg plana rada ON1 kluba. Nakon završenih priprema u Rusiji ekipa se uputila u Azerbejdžan u Baku gdje je 7 dana prisustvovala svjetskom seniorskom prvenstvu.

Osim trenažnog procesa u Rusiji te prilike da se poprati Svjetsko prvenstvo u Azerbejdžanu generalni direktor ON1 kluba Karim Hebib je imao prigodu da razgovora sa visokim zvaničnicima na temu judo sporta općenito, sa posebnim osvrtom na stanje judo sporta u Bosni i Hercegovini.

Nakon ovog pripremnog ciklusa slijedi nastavak sezone te plan takmičenja i priprema koja su predviđena u kalendaru ON1 Judo kluba.

Podršku u ovako dugom pripremnom ciklusu su pružili Bosnalijek, Securitas BH, BH Telecom, BH Pošta kao i ostali partneri  ON1 Judo kluba.

#Sport