Članak

Vahid Halilhodžić novi trener francuskog velikana Nantesa

Halilhodžić će na klupi francuskog prvoligaša zamijeniti Miguela Cardosa koji je dobio otkaz nakon loših rezultata na otvaranju sezone u Ligi 1.

NANTES, (Patria) - Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halihodžić zvanično je postao novi trener francuskog prvoligaša Nantesa.

Jedna od najvećih legendi Nantesa ponovo je u svom timu u kojem je igrao nešto malo manje od šest godina tokom fudbalske karijere, piše Sport Centar.

Veliki dio staža Vaha je proveo u Francuskoj, ali ga je tek sada sudbina spojila sa trenerskom klupom u ovom timu.

Posljednji angažman bh. stručnjak je imao u reprezentaciji Japana, sa kojom je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali je onda, na opšte iznenađenje, dobio otkaz uoči početka Mundijala.

Halilhodžić će na klupi francuskog prvoligaša zamijeniti Miguela Cardosa koji je dobio otkaz nakon loših rezultata na otvaranju sezone u Ligi 1.

Nantes ga je dočekao emotivnom fotografijom, pošto su na njoj spojili Halilhodžića u dresu ovog tima, kao i selektora, što jasno govori koliko znači ovom klubu.

Halilhodžić je tokom igračke karijere nastupao za Nantes od 1981. do 1986. godine. Za Nantes je šampionskoj sezoni 1982/83. postigao 27 golova. Za ovaj slavni francuski klub odigrao je 163 utakmice u kojima je postigao 93 gola, čime je treći najbolji strijelac u klupskoj historiji.

Koliko Vahi u životu znači Nantes najbolje se vidi u tome što u njegovoj rodnoj Jablanici postoji kafić Nantes u vlasništvu njegovog brata.

#Sport