Objavljeno u kategoriji BiH na 17.10.2014 12:44:44

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva, spremaju se nove ostavke

Sinoć održan sastanak užeg rukovodstva SDP-a

Ostavkama Nermina Nikšića (generalni sekretar i član Predsjedništva SDP-a i Damira Hadžića potpredsjednik i član Predsjeništva SDP-a) na sve stranačke pozicije u SDP-u digla se bura koja se još uvijek ne stišava, piše bh. novinska agencija Patria.

Već danas svoju ostavku najavio je i Damir Mašić, inače član Predsjedništva SDP-a koji je kazao da će to učiniti na sjednici Predsjedništva stranke u ponedjeljak. On je između ostalog, pozvao sve članove Predsjedništva SDP-a da podnesu ostavke navodeći da je to najmanje što mogu učiniti nakon katastrofalnog rezultata na Općim izborima.

Hamdija Lipovača, član Predsjedništva SDP-a, u izjavi za agenciju Patria kazao je da je lijepo pobjeđivati, ali nije sramota ni izgubiti i da bi iz toga trebalo nešto naučiti.

Ja ću podnijeti ostavke na sve pozicije, ja ću se boriti za SDP s novim mladim ljudima koji nisu mogli doći do izražaja, a da li ću eventualno možda i napustiti SDP to će pokazati sjednica Predsjedništva u ponedeljak i Kongres za 20 dana. Zato što ako SDP nastavi po principu „tresla se gora rodio se miš i sve je isto samo njega nema“ onda to nije suštinska reforma, već po sistemu sjaši Murta da uzjaše Kurta – kazao je Lipovača.

Lidija Korać, potpredsjednica i član Predsjedništva SDP-a također je najavila svoju ostavku. Šta će uraditi ostali članovi Predsjedništva SDP-a bit će poznato u ponedjeljak.

Nakon sinoćneg sastanka užeg rukovodstva SDP-a, Zlatko Lagumdžija predsjednik SDP-a je kazao da će na sjednici Glavnog odbora u subotu 25. oktobra donijeti odluku o organiziranju vanrednog kongresa.

- Mene je Kongres izabrao i on je mjesto gdje kompletno rukovodstvo treba položiti račune - kazao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nakon sastanka.

Članovi Predsjedništva SDP-a su: Samira Avdić, Denis Bećirović, Alija Behmen, Besima Borić, Mirsad Đapo, Karlo Filipović, Damir Hadžić, Marin Ivanišević, Lidija Korać, Mirza Kušljugić, Zlatko Lagumdžija, Hamdija Lipovača, Mira Ljubijankić, Saša Magazinović, Mirjana Malić, Damir Mašić, Zoran Mikulić, Nada Mladina, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić, Tomo Vidović.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android