Objavljeno u kategoriji Region na 15.10.2014 18:25:42

Hadžihafizbegović: Sjećam se samo tunela i mraka

Hadžihafizbegović smješten u bolnici u Slavonskom Brodu

"Ja nažalost nikakvu sliku ispred sebe nemam, osim jednog tunela, mraka", poručio je Emir Hadžihafizbegović, koji je završio na operaciji nakon prometne nesreće u kojoj je u nedjelju na autocesti A3 usmrtio 63-godišnju Ankicu Kuduz, javljaju hrvatski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria.  
 
Hadžihafizbegović leži u Općoj bolnici Slavonski Brod.Najprije je bio smješten u bolnici u Novoj Gradiški, gdje mu je operisana ruka, nakon čega je na inicijativu šefa hirurškog odjela brodske Opće bolnice, dr. Ferida  Latića, i sanacijskog upravitelja, Tihomira Biščevića, jučer u 15 sati premješten na daljnje liječenje u Slavonski Brod.
 
"Prije svega, izvinjavam se zbog nerazgovijetnosti. Kazali su mi da je uzrok tome stanje postoperativnog šoka. Prije nego bilo šta kažem, želim izjaviti sućut porodici gospođe Anice Kuduz. Osnovna misao koja kola mojom glavom je da je to nešto što me jako potreslo, ali, nažalost, ja nikakvu sliku ispred sebe nemam, osim jednog tunela, mraka. Ničega. To moje stanje, međutim, ničim ne umanjuje bol porodice koja je izgubila jednog svog člana. Nakon sućuti, želim se zahvaliti svima koji su se javili mojoj porodici, i meni od kad sam u mogućnosti čuti ih, te posebno želim zahvaliti se svim ljekarima, i medicinskom osoblju kako u Novoj Gradiški tako i ovdje u Slavonskom Brodu, na profesionalnosti  i maksimalnoj ljudskoj pažnji koju su pokazali prema meni. Želim dodati da generalni osjećaj koji vlada mojom psihom jeste: prvo, beskrajna potreba da se sretnem s porodicom Kuduz i drugo, da se u cijelosti rasvijetle okolnosti pod kojima se nesreća dogodila", kazao je Hadžihafizbegović tihim i pauzama presijecanim glasom.
 
Podsjećamo, u nedjelju oko 20 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula Zagrepčanka Ankica Kuduz, majka manekenke Lane Kuduz. 63-godišnjakinja je stradala u naletu automobila kojim je upravljao Hadžihafizbegović. 
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android