Članak

Skopljaković: Zloupotreba resursa javnih kompanija postala je praksa političara u BiH

Skopljaković je poručio kako se remen mora stezati, jer građani ove zemlje se godinama naprosto dave od silnih nameta i neskrivene otimačine kojom plaćaju sav taj nepotrebni luksuz koji je nesrazmjera

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Hrvatske stranke BIH i nositelj liste za Parlament FBiH Božo Skopljaković smatra da je postala nepodnošljiva rastrošnost odnarođene vlasti po svima razinama.

Skopljaković je poručio kako se remen mora stezati, jer građani ove zemlje se godinama naprosto dave od silnih nameta i neskrivene otimačine kojom plaćaju sav taj nepotrebni luksuz koji je nesrazmjeran društvenome standardu i potrošačkoj korpi.

- Hrvatska stranka BiH i ja lično ćemo se u Parlamentu FBiH ustrajno i bespoštedno zalagati za drakonsko reduciranje privilegija za državne dužnosnike. Uporno ćemo raditi na obuzdavanju korištenja državnih resursa u privatne svrhe. Pokrenut ćemo inicijativu da se broj službenih motornih vozila prepolovi i da se ta vozila više ne koriste 24 sata pa i za raznorazne izlete i privatne ili stranačke zabave.

Zabranit ćemo i dolazak stranačkih prvaka i državnih dužnosnika službenim vozilima na stranačke skupove čemu ovih dana sa gnušanjem i nemoći svjedočimo. U tom kontekstu ću se založiti da država uvede zasebne registarske pločice kako bi građani odmah vidjeli da se radi o službenim vozilima i da tako mogu odmah prijaviti svaku eventualnu zlouporabu ili bahatost korisnika službenog vozila.

Moramo isto tako svesti u normalne troškovne okvire i korištenje službenih mobitela. Nedopustivo je da skoro svaki imalo važniji činovnik ima službeni mobitel, a da oni na vlasti imaju pravo na potrošnju neograničenoga broja impulsa. To građani ne bi trebali ubuduće plaćati.

Zloupotreba resursa javnih kompanija je postala već ustaljena praksa naših vođa. Oni se ponašaju da su državna profitabilna poduzeća upravo kao da to nije njihovo osobno vlasništvo, jer da je bilo bi drugačije. Javne kompanije koriste i u izbornim kampanjama pa se postavlja opravdana sumnja o legitimnosti i moralnosti njihovih pobjeda -poručio je Skopljaković.

#Izbori2018