Članak

Kandidati iz reda bošnjačkog naroda neka se okupe oko jednog kandidata i zaustave Dodika i Čovića

Tako ćemo iz Federacije BiH osigurati da imamo kvalitetno funkcioniranje člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, a da ostale potrebne glasove iz Federacije BiH usmjerimo na moj izbor kako bi d

SARAJEVO, (Patria) - Kandidat za člana Predsjedništva Jerko Ivanković Lijanović pozvao je kandidate za bošnjačkog člana Predsjedništva da se ujedine.

- Pozivam sve kandidate za članove Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda da ne rasipaju glasove stanovnika Federacije BiH ako zaista istinski žele nakon 7.10. da BiH krene u smjeru međusobne saradnje i ekonomskog razvoja.

Neka se dogovore oko jednog kandidata koji će nastaviti utrku za kandidata za člana Predsjedništva BiH. Ako se oko toga ne mogu dogovoriti neka naprave izvlačenje i neka se izvuče jedan koji će i postati član Predsjedništva BiH, a sve ostale prihvati za svoje savjetnike.

Tako ćemo iz Federacije BiH osigurati da imamo kvalitetno funkcioniranje člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, a da ostale potrebne glasove iz Federacije BiH usmjerimo na moj izbor kako bi direktno zaustavili da 7.10. u Predsjedništvu BiH zasjednu zajedno Dragan Čović i Milorad Dodik.

Ne smijemo dozvoliti da od dva miliona stanovnika s pravom glasa u FBiH Čović sa stotinjak hiljada glasova u saradnji s Dodikom nastavi provoditi politike etničkog konflikta i siromaštva", poručio je kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović.

#Izbori2018