Članak

Košarkaši BiH predvođeni novim selektorom Jasminom Repešom traže pobjedu protiv Finske

Na klupi našeg tima debitovat će novi selektor Jasmin Repeša, koji je naslijedio Duška Vujoševića koji je odstupio zbog bolesti.

ESPOO, (Patria) - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 18 sati igra utakmicu prvog kola drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Protivnik našim Zmajevima bit će selekcija Finske.

Izabranici Jasmina Repeše u dobrom raspoloženju čekaju susret protiv favorizovane Finske, a ekipi se jučer priključio Elmedin Kikanović, koji će danas predvoditi tim kao kapiten.

Nažalost, neće biti Nemanje Gordića, a svakako da raduje prisustvo NBA zvijezda Jusufa Nurkića i Džanana Muse.

Na klupi našeg tima debitovat će novi selektor Jasmin Repeša, koji je naslijedio Duška Vujoševića koji je odstupio zbog bolesti.

- Pred nama su mečevi protiv dvije reprezentacije koje dobro trče, skaču i ako im dozvolimo da razviju svoj sistem igre, imat ćemo velike probleme. Moramo odgovoriti na pravi način, ispuniti obaveze, spriječiti kontranapade i skok u napadu, a posebno lagane poene. Mislim da imamo više talenta i kvaliteta u pozicionoj igri. Uz dobru hemiju i atmosferu u ekipi mislim da možemo do pobjeda, zaključio je bh. strateg.

Meč se igra u 18 sati, a direktno će ga prenositi Sport klub.

#Sport