Članak

Mlada reprezentacija BiH poražena na gostovanju u Rumuniji

Zmajići će ipak imati priliku da eventualnom pobjedom protiv Portugala 16. oktobra osiguraju drugo mjesto i da se možda nađu među četiri najbolje drugoplasirane selekcije koje će igrati baraž za EP.

OVIDIU, (Patria) - Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Ovidiu od selekcije Rumunije sa 2:0, u 9. kolu grupe 8 kvalifikacija za EP.

Nakon početnog ispitivanja snaga i početka u kojem nije bilo pravih šansi, Rumunija je povela u 16. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane, Petre je iskoristio nesmotrenu reakciju u našoj odbrani za vodstvo domaće selekcije 1:0.

Tek od tog trenutka Zmajići su se probudili i pokazali su da posjeduju kvalitet. Gojak je u 23. minuti prijetio iz slobodnjaka, ali Radu je bio na mjestu, a isti igrač je samo 60 sekunudi kasnije imao odličnu šansu nakon greške golmana domaćih i odbrane, ali njegov lob udarac iskosa sa desne strane pogodio je samo gornji dio mreže.

Do isteka prvog dijela naša reprezentacija je imala terensku nadmoć, ali na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Cicaldau je prijetio početkom drugog dijela u 48. minuti, ali Trkulja je bio na mjestu i loptu je poslao u korner. Zmajići su uzvratili u 56. minuti kada je nakon kornera Gojaka glavom šutirao Radeljić, ali nije bio precizan. Rumuni su mogli do drugog gola u 63. minuti, ali udarac Mana sa distance zaustavio je Trkulja.

Ipak, bolju igru u nastavku Rumunija je krunisala drugim golom u 69. minuti. Hagi je direktno iz kornera savladao Trkulju za velikih 2:0. Nažalost, izabranici Vinka Marinovića nisu imali snage da do kraja nešto više učine i doživjeli su poraz kojim su izvjesno ostali bez šansi da se domognu prvog mjesta i plasmana na EP, s obzirom da Rumuni do kraja igrau sa Velsom i Lihtenštajnom.

Zmajići će ipak imati priliku da eventualnom pobjedom protiv Portugala 16. oktobra osiguraju drugo mjesto i da se možda nađu među četiri najbolje drugoplasirane selekcije koje će igrati baraž za EP. (Scsport.ba)

#Sport