Članak

BiH protiv Austrije traži drugu pobjedu u Ligi nacija

Selektor je potvrdio da će Miralem Pjanić biti spreman za meč.

ZENICA, (Patria) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Bilino polje u Zenici igra drugu utakmicu Lige nacija.

Trijumf iz Belfasta protiv Sjeverne Irske pravu vrijednost dobio bi u slučaju večerašnjeg trijumfa nad Austrijom. Trijumf bi bio i krupan korak ka drugoj fazi Lige nacija. Igrači su svjesni važnosti, ai sam Prosinečki koji ima nešto šiti roster nada se dobroj igrai i rezultatu.

- Igramo kući i insistirat ću da imamo više loptu u posjedu. Austrija u posljednje vrijeme bilježi dobre rezultate, pobjeđuje i to je selekcija koja gaji presing. Ipak očekujem da ćemo moći izaći kroz igru, odnosno potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na Sjevernu Irsku. Bilo bi super kada bismo imali šest bodova nakon prve dvije utakmice, bilo bi nam lakše. Motivisani smo - kazao je Prosinečki u najavi utakmice.

Osvrnuo se i na loše izdanje iz Belfasta.

- Igra u sredini je bila proble. Izgubili smo ono što nas je krasilo u prethodnih pet utakmica. Gubili smo puno lopti, stisli su nas, ali ćemo težiti da ovoga puta bude bolje. Priznajem da je Sjeverna Irska odigrala mnogo bolje, ali dešava se u fudbalu da takva ekipa ne pobijedi - zaključio je Robert Prosinečki.

Selektor je potvrdio da će Miralem Pjanić biti spreman za meč.

U startnoj postavi očekuju se Šehić, Todorović, Nastić, Zukanović, Šunjić, Sarić, Bešić, Pjanić, Duljević, Višća i kapiten Džeko.

#Sport