Članak

Prosinečki i Džeko: Očekujemo dobru igru i pobjedu protiv Austrije

Džeko se osvrnuo na prijateljsku utakmicu protiv Austrije od prije par godina, ali je istakao i da atmosfera u Zenici nije kao ranije.

ZENICA, (Patria) - Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra u Zenici očekuje susret drugog kola Lige nacija, a protivnik Zmajeva će biti Austrija.

Tim povodom se na konferenciji za novinare obratili su selektor Robert Prosinečki i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko. Prosinečki je najavio ofanzivnu igru našeg tima, a za utakmicu će konkurisati svi igrači.

- Poslije Sjeverne Irske smo se vratili u Zenicu, imali smo dva dana priprema i treninga, odmorili smo se i svi su spremni za utakmicu što me posebno veseli. Očekujemo dobru utakmicu protiv Austrije i vjerujemo da će uz atmosferu na Bilinom Polju ovo biti zanimljiva utakmica te da ćemo nakon ne tako dobre igre u Irskoj i ovdje osvojiti tri boda - kazao je Prosinečki te dodao da će nakon večerašnjeg treninga odrediti prvih jedanaest koji će istrčati na teren.

Dodao je da su u Irskoj svi očekivali da će odigrati, te da je Austrija kvalitetna ekipa koja ima dobre i jake utakmice iza sebe. Međutim, naš tim se neće braniti u Zenici.

- Mi igramo sada kući tako da ćemo sigurno težiti da imamo loptu u posjedu, tražit ćemo dominaciju i bićemo ofanzivni. Oni su kvalitetna ekipa, analizirali smo ih, gaje presing po cijelom terenu, ali nadam se da ćemo sutra mi biti ti koji će kroz igru i publiku pružiti drugačiju igru nešto je to bilo u Sjevernoj Irskoj - dodao je Prosinečki.

Na kraju je naglasio da selekcija Austrije ima mane, ali i disciplinu.

Džeko se osvrnuo na prijateljsku utakmicu protiv Austrije od prije par godina, ali je istakao i da atmosfera u Zenici nije kao ranije.

- Sjećanja su dobra mada je to bilo prije nekoliko godina. Stadion je bio prepun pa smo igrali kao kod kuće. Austrija je dobar tim, očekujemo podjednaku utakmicu sutra. Ne možemo ni mi biti zadovoljni s utakmicom u Irskoj. Selektor je napravio analizu i pokušat ćemo napraviti neke promjene.

Imam osjećaj da zadnjih par utakmica atmosfera u Zenici nije kao što je znala biti i pozivam sve navijače sutra da budu tu, a mi ćemo dati sve od sebe da napravimo pozitivan rezultat. Bilo bi idealno kada bismo uspjeli pobijediti konkurenta Austriju koji i jest za prvo mjesto - kazao je Džeko.

Utakmica je na rasporedu sutra od 20 sati i 45 minuta.

#Sport