Objavljeno u kategoriji Region na 15.10.2014 09:17:50

Brat albanskog premijera napustio Srbiju

Neredi na tribinama, utakmica prekinuta

Iznad stadiona na kojem su sinoć igrale Srbija i Albanija oko 40. minute pojavila se bespilotna letjelica s albanskom zastavom, a nakon čega su uslijedili nemiri, kao i tuča igrača i upad razjarenih navijača, piše bh. novinska agencija Patria. 

Utakmica je prekinuta u 44. minuti nakon što se iznad stadiona pojavila bespilotna letjelica koja je nosila transparent s mapom velike Albanije i natpisom 'autochthonous'.

Srbijanski reprezentativac Stefan Mitrović uspio je skinuti transparent i kada se činilo da je sve gotovo, albanski igrači su se zaletjeli na njega kako bi uzeli transparent, pa je došlo do tuče igrača.

Evropska nogometna unija (UEFA) naknadno će donijeti odluku o registriranju utakmice Srbija - Albanija, potvrdio je delegat UEFA-e, Nizozemac Harry Been.

Sinioć je priveden i brat albanskog premijera Edija Rame, Olsi Rama, zbog sumnje da je kod sebe imao daljinski upravljač bespilotne letjelice, ali kako pišu srbijanski mediji on je još rano jutros pušten i krenuo je za Tiranu. On je kod sebe imao američki pasoš čiji je i državljanin.

Kako je kazao kapiten srbijanske reprezentacije Branislav Ivanović pokušali su zaštiti albanske igrače, ali su ih navijači sa tribina gađali bakljama i drugim predmetima. Nakon što se situacija na stadionu smirila, meč ipak nije nastavljen iz sigurnosnih razloga.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android