Objavljeno u kategoriji Region na 14.10.2014 13:07:44

Nije podnesena prijava protiv Hadžihafizbegovića u Hrvatskoj

Tužilac na mjestu nesreće izvršio uviđaj

Novinska agencija Patria dobila je zvaničnu potvrdu iz dva izvora da nije podnesena kaznena prijava protiv bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića, a koji ima i hrvatsko državljanstvo.

Naime, jutros su hrvatski mediji objavili da je prijava podnesena kao i neke navode iz nje. No, ono što je potvrđeno za Patriu iz Županijskog državnog odvjetništva u Sisku je da njima nije podnesena prijava, ali da je tužilac izvršio uviđaj na mjestu nesreće jer je bilo njihovo dežurstvo.

Inače, nadležnost u ovom slučaju ima Općinsko državno odvjetništvo u Kutini, ali ni njima još nije stigla prijava. Kako saznaje agencija Patria, provodi se istraga, saslušavaju svjedoci, i druge radnje koje je potrebno izvršiti prije nego bude donesena odluka o bilo kakvoj prijavi. 

Podsjećamo, u nedjelju 12. oktobra došlo je do stravične nesreće na sjevernoj strani autoceste kod Novske u smjeru Zagreba, na dijelu gdje se izvode radovi na sanaciji mosta, u kojoj je 63-godišnja hrvatska državljanka smrtno stradala.

- Nesreći je prethodilo rušenje i oštećenje prometne signalizacije i markera koji su označavali zonu radova od strane nepoznatog vozača, koji se nije zaustavio već je nastavio vožnju dalje. Na dijelove srušene i polomljene signalizacije naletjelo je više vozila i probušilo gume pa tako i vozilo županjskih registracija kojim je upravljao 46-godišnji hrvatskih državljanin, s kojim su u automobilu bile dvije žene, od kojih je jedna bila smrtno stradala 63-godišnjakinja. Za vrijeme dok je 46-godišnjak na vozilu mijenjao gumu, na njega je osobnim automobilom bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka naletio 53-godišnji hrvatski državljanin i udario u 46-godišnjaka, a potom i 63-godišnju ženu, koja se nalazila pored vozila. Od siline udarca ona je odbačena na zelenu površinu, dok se 53-godišnjak sa svojim vozilom zaustavio nešto dalje. Svi ozlijeđeni su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška gdje je 63-godišnjakinja preminula, 53-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede, a 46-godišnjaku lake ozljede. Oba vozača su alkotestirana te je utvrđeno da nisu bili pod utjecajem alkohola - navodi se u saopćenju Policijske uprave Sisačko-moslovačke.

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android