Članak

Osam zlatnih i dvije srebrene medalje za kvalitet brendova AS GROUP na Gradačačkom sajmu

Srebrene medalje za kvalitet dodijeljene su visokoproteinskom hljebu Mlin i pekara d.d. Ljubače i Klasovom Pecivu pakovano - Zemička 480gr.

GRADAČAC, (Patria) - Osam zlatnih i dvije srebrene medalje za kvalitet brendova AS GROUP na Gradačačkom sajmu dodijeljeno je trećeg dana na 45. po redu Međunarodnom sajmu šljive koji se i ove godine održavao u Gradačcu od 29. augusta do 1. septembra. Domaćin zajedničkog štanda brendova AS GROUP bila je kompanija Swity d.o.o. iz Gradačca, na kojem su osim brendova ove kompanije svoje proizvode izložile i ostale članice prehrambene divizije Grupacije; Klas, Sprind, Vispak, Mak Zara, AC Food, AS Jelah sa svojim brendovima Kent i Master, Oaza, Solana Tuzla, te Mlin i pekara d.d. Ljubače Tuzla.

Kompanija Swity d.o.o. je na ovogodišnjem sajmu osvojila tri zlatne medalje za kvalitet svojih proizvoda, a dobitnici su Paprika fileta žuta 720ml, Džem šipak 370gr i Swity sok jabuka 100% 1l.

Ispred kompanije Swity d.o.o. medalje su preuzeli Ajša Bektašević, šefica proizvodnje i Isad Djedović iz službe za kontrolu.

- Do izražaja je i ovaj put došao kvalitet sirovina koje koristimo, a o kojima vodimo brigu zajedno sa mrežom naših farmera. Svi naši proizvodi se proizvode po tradicionalnim recepturama iz ovog kraja i po najvišim normama proizvodnje zdrave hrane. Posebno raduje činjenica da smo i ovaj put ocijenjeni najvišim ocjenama od jedne domaće eminentne naučno – obrazovne institucije kakva je Poljoprivredno - prehrambeni fakultet u Sarajevu - izjavio je Isad Djedović, šef službe za kontrolu kvaliteta.

Uz Swity, medalje kvaliteta su osvojile i Mlin i pekara d.d. Ljubače, Solana Tuzla i Klas Sarajevo. Zlatne medalje pripale su proizvodima Hrono hljeb i Pšenično brašno T500 kompanije Mlin i pekara d.d. Ljubače, Klasovim proizvodima; Pecivo pakovano Cabata 280gr i Pecivo pakovano Mini Baget 300gr, kao i Do Do začin 250gr Solane Tuzla.

Srebrene medalje za kvalitet dodijeljene su visokoproteinskom hljebu Mlin i pekara d.d. Ljubače i Klasovom Pecivu pakovano - Zemička 480gr.

#Biznis